Firmele care au de încasat bani de la instituţiile publice pot face compensarea cu datoriile către bugetul statului

directia generala a finantelor publiceFirmele care au efectuat lucări şi servici către primării şi alte instituţii publice şi au de încasat contravaloarea lor, pot compensa cu datoriile la bugetul statului.

like facebookFinanţiştii botoşăneni au explicat că acest lucru poate fi făcut pentru datoriile înregistrate de firme la bugetul statului  de până la data de 30 septembrie, după ce iniţial legea prevedea 30 iunie. Astfel s-ar debloca importante sume de bani şi ar dispărea acel cerc vicios în care firmele au de luat bani de la stat şi în paralel înregistrează datorii la bugetul statului şi plătesc penalităţi.

Pentru a beneficia de această compensare, instituţiile publice trebuie să se adreseze Adminstraţiei Judeţene a Finanţelor Publice cu o cerere privind eliberarea certificatului fiscal al firmei la care înregistrează datorii.

Ulterior se face un dosar, iar la Trezorerie se dispune compensarea sumelor. Finanţiştii spun că este o măsură bună care ajută atât firmele private ce scapă de datoriile la bugetul statului cât şi fiscul care îşi reduce din arieratele ce sunt de încasat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *