Un consilier local din judeţul Botoşani, în conflict de interese

ANI+ Agentia Nationala de IntegritateUn consilier local a fost găsit de Agenția Națională de Integritate în conflict de interese. Este vorba de Mitică Vieriu,  consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Știubieni. Potrivit ANI, Mitică Vieru a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât a participat la deliberarea și adoptarea hotărârilor Consiliului Local al Comunei Știubieni, în baza cărora a fost încheiat și, respectiv, prelungit Contractul de concesiune între Primăria Comunei Știubieni și Cooperativa Agricolă ”Malurile Bașeului”, în cadrul căreia soția persoanei evaluate deține funcția de administrator și calitatea de membru cooperator fondator, cu o cotă de participare la beneficii de 11,11%.

like facebookPersoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 46, alin. (1) din Legea nr.215/2001, potrivit cărora „Nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv, are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local” și dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din
care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […] soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv […] ”, se precizează într-un comunicat al ANI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *