Fost consilier judeţean, găsit de ANI în incompatibilitate

sedinta cj septembrie 2012Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul unui fost consilier judeţean, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Potrivit ANI, Ioan Strujan,  în calitate de fost consilier județean în cadrul Consiliului Județean Botoşani, în perioada 28 februarie 2011 – 20 iunie 2012, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, societatea comercială în cadrul căreia a deținut funcția de administrator a încheiat contracte de prestări servicii cu Consiliul Județean Botoșani și instituții din subordinea acestuia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

like facebookPotrivit ANI, Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu calitatea de angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local; funcţia de cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv”.

De asemenea, potrivit art. 90, alin. (1),  „Consilierii județeni care au funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administrație […] la societăți comerciale cu capital privat […] nu pot încheia […] contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *