Cunoscut om de afaceri pus să plătească un milion de euro pentru falimentul unei firme

bani multiUn cunoscut om de afaceri din Botoşani a fost obligat să plătească peste un milion de euro după ce s-a dovedit că a falimentat cu bună știință o firmă. Decizia a fost luată de judecătorii Tribunalului Botoşani şi a rămas definitivă după decizia Curţii de Apel Suceava şi îl priveşte pe Constantin Poleac, administratorul firmei SC Diada Forest SRL, firmă care a intrat în faliment.

like facebookSocietatea Diada Forest a intrat în insolvenţă în luna aprilie 2010 la solicitarea unei societăţi din Bacău. Instanţa a numit un administrator judiciar, Casa de Insolvenţă Moldova IPURL Iaşi, iar pe parcursul procedurii lichidatorul a solicitat atragerea răspunderii administratorului acuzând că din cauza măsurilor luate de acesta firma a ajuns în incapacitate de plată. Judecătorii au admis cererea şi au hotărât ca datoriile societăţii, de 5.066.741 de leim să fie plătite în nume propriu de către administrator.

Între timp, din insolvenţă societatea a ajuns în faliment şi în prezent este radiată din Registrul comerţului.

Diada Forest a avut ca obiect principal de activitate activităţi forestiere, iar în ultimul bilanţ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, în anul 2009, a avut o cifră de afaceri de 1.466.170 de lei şi a înregistrat o pierdere de 675.474 de lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *