Prefectul Macaleți, acuzat că l-a schimbat pe primarul de Unțeni pentru a-i face loc viceprimarului

prefect Costica Macaleti si Florin TurcanuPreședintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, îl acuză pe prefectul Costică Macaleți că l-a suspendat din funcție pe primarul de Unțeni, Dumitru Timișag, pentru a-l pune pe funcție pe viceprimar, trecut recent la PSD. Țurcanu susține că Macaleți încalcă legislația și că face mișcări în teritoriu în interesul PSD.

like facebookAcum două luni și jumătate domnul prefect Costică Macaleți a dispus un ordin pentru conflict de interese (n.r. sancțiune salarială), nu incompatibilitate. Vine acum și anulează ordinul pentru că a trecut domnul viceprimar PNL la PSD și îl suspendă pe primar cu condiția să rămână viceprimarul primar interimar.  E o chestiune pe față și nu este corect. E ceva inadmisibil. Îl suspenzi pe primar dar prima dată îl treci pe viceprimar la PSD ca să îl lași pe ală interimar”, a declarat Florin Țurcanu, care a adăugat că mai sunt și alți primari în șituația celui suspendat de la Unțeni, însă nu au fost îndepărtați de pe funcție.

Florin Țurcanu a spus că va anunța și conducerea centrală a Alianței Creștin Liberale despre ceea ce se întâmplă la Botoșani. El spune că va încerca să îl schimbe pe viceprimarul Constantin Paladi din funcție, întrucât ACL deține majoritatea în Consiliu Local și va numi un alt viceprimar.

De ce nu îi suspendă pe toți care au hotărâri definitive? Condamnați deinitiv cu suspendare și îi lasă în funcție. Dacă dă cu aceeași măsură să dea la toată lumea. ACL va dezbate cu avocații lui și vom decide ca atare. Nu se poate așa ceva. E inadmisibil! Prefectul deja se bate cu statul de drept. Îl voi informa și pe domnul Predoiu, care este pe juridic la noi, să vedem ce decizie iau la București”, a mai spus Țurcanu.

Viceprimarul de Unțeni a recunoscut că a trecut la PSD, însă, spune el, nu la presiuni, așa cum a afirmat Țurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *