Şefii de la APIA scapă de arest preventiv

liviu zaharia apia mascati perchezitii dnaŞefii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură au scăpat de arest preventiv, după ce, miercuri, Curtea de Apel Suceava a pronunţat o hotărâre definitivă la prounerea DNA.

like facebookAstfel, Liviu Zaharia, Gabriel Tincu, Gheorghe Faraon precum şi fermierul Iulian Merticaru au obţinut ridicarea interdicţiei de a comunica între ei, în condiţiile în care li s-a permis să lucreze şi având în vedere că sunt colegi şi trebuie să colaboreze. Singurele interdicţii rămase sunt cele de a părăsi ţara, iar fermierul din comuna Manoleasa nu mai are dreptul de a mai accesa subvenţii pentru terenuri agricole.

Cei trei funcţionari apia, fermierul precum şi primarii oraşului Săveni, Relu Târzioru şi cel al comunei Brăeşti Ioan Toma au fost săltaţi cu mascaţii de porcurorii DNA la începutul săptămânii trecute fiind acuzaţi de fapte de corupţie.

Anchetatorii îi acuză pe funcţionarii APIA că au facilitat obţinerea unor subvenţii în mod ilegal.  Fermierul ar fi beneficiat de o parte dintre aceste subvenţii în timp ce primarul oraşului Săveni a obţinut pentru el subvenţii în mod ilegal.

Funcţionarii APIA întocmeau contracte de arendă în fals pentru a beneficia de subvenţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *