Tată trimis după gratii pentru că şi-a abandonat şapte copii

inchisoareUn bărbat, de 46 de ani, din municipiul Botoşani a fost condamnat la închisoare după ce şi-a abandonat cei şapte copii. În perioada 1992- 2010 a avut un mariaj cu o femeie mai tânără cu trei ani ca el, iar în timpul căsătoriei s-au născut şapte copii.

like facebookÎn 2010, cei doi au hotărât să se despartă, iar toţi copii au rămas cu mama, tatăl fiind obligat la o pensie alimentară de 250 de lei, ceea ce însemna câte 35,7 lei pentru fiecare copil, o sumă infimă în raport cu nevoile micuţilor.

Pentru a-şi putea creşte copii femeia a plecat în acelaşi an în Austria. Din 2010 şi până acum tatăl nu a plătit nici măcar ajutorul minim stabilit de instanţă, iar femeia l-a dat în judecată pentru abandon de familie.

În faţa instanţei, tatăl a menţionat că a avut grijă de copii în două vacanţe de vară, 2013 şi 2012, când au venit în ţară şi consideră că în acea perioadă nu este obligat să le plătească pensia pentru că au stat la el. Pentru restul perioadei a recunoscut că nu a plătit, însă a invocat că fosta nevastă se comporta urât cu el.

Iniţial, judecătorii Judecătoriei Botoşani l-au condamnat la şase luni de închisoare cu executare, însă magistraţii Curţii de Apel Suceava au suspendat executarea pedepsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *