Deputatul Roman: Prefecții au mai primit o sarcină, aceea de a se transforma în măciucă politică

Cristian Roman in ParlamentDeputatul ACL,  Cristian Constantin Roman, acuză actualul Guvern că a politizat brutal funcția de prefect, transformând înalții funcționari publici în unelte politice aservite puterii. Potrivit parlamentarului botoșănean, principalul artizan al derapajelor de la ceea ce ar trebui să însemne prefectul, ca garant al respectării legii în administrația locală, este vicepremierul Liviu Dragnea, motiv pentru care, i-a cerut acestuia explicații chiar de la tribuna Parlamentului .

Mai nou, prefecții au primit încă o sarcină – aceea de a se transforma în măciucă politică. Ei au fost scoși “la produs” consilieri și primari pentru PSD, pe perioada cât este în vigoare ordonanța care anulează temporar legea migrației politice. Trebuiau să arate că sunt și ei buni la ceva, nu? Și s-au conformat întocmai. Unii prefecți au făcut  exces de zel, au recurs la amenințări și o parte consilieri, sau primari, au cedat. Au fost exploatate cum nu se poate mai bine slăbiciunile oamenilor, pentru a-i înrola cu forța în armata partidului stat. Acest comportament, domnule viceprim-ministru, contravine flagrant statutului prefectului ca înalt funcționar public, sub sancțiunea pierderii funcției. Nu și atunci însă când încălcarea statutului se face cu îngăduința conducerii Guvernului”, susține deputatul botoșănean în interpelarea adresată vicepremierului Liviu Dragnea.

like facebookDeputatul Cristian Constantin Roman susține că, prin controlul de legalitate, prefectul exercita în primul rând un rol preventiv, aleșii fiind sesizați de acesta și având posibilitatea de a-și îndrepta greșelile în ceea ce privește actele administrative adoptate. În opinia sa, acum aleșii au drumul liber către parchete. Parlamentarul i-a solicitat viceprim-ministrului să se pronunțe public dacă, în fapt, prefecții mai sunt apolitici, dacă mai sunt lăsați să-și exercite atribuțiile legale și care e soarta pe care această funcție o va împărtăși pe viitor.

Cristian Constantin Roman  a fost de două ori prefect al județului Botoșani, îndeplinind această funcție timp de aproape șase ani, pe perioada guvernelor Tăriceanu, Boc și Ungureanu.

One thought on “Deputatul Roman: Prefecții au mai primit o sarcină, aceea de a se transforma în măciucă politică

  1. Mai parlamentar de Botosani – Roman parca iti spune – , da macai rau de tot! Cu alte cuvinte, dupa opinia ta, unii consilieri sunt copii de gradinita si in momentul in care – chipurile – prefectii le-ar fi cerut sa treaca la PSD sau UNPR, acestia au si-au indreptat sira spinarii si au spus ,, Da, domnule educator, facem cum spuneti Dv” ! Vai, cit de usor ,,cedeaza” unii consilieri care n-au nici in clin, nici in mineca cu ideologia partidului pe listele caruia au candidat doar ,,de ocazie” !
    Poti sa produci o dovada ca prefectul de Botosani a procedat asa? Daca nu, cereti scuze public pentru asemenea gogomanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *