Ruşinos! Fete de liceu găsite cu păduchi

copii cu paduchiEleve cu pretenţii, dar pline cu păduchi. Este cazul mai multor liceene care au fost depistate cu pediculoză, în urma triajului epidemiologic efectuat la început de an şcolar. Potrivit medicului Corneliu Saradan, de la Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, controlul s-a efectuat în 312 unităţi de învăţământ, 137 din urban şi 175 din rural, fiind verificaţi prin triaj 45.159 de elevi.

Numărul elevilor găsiţi cu păduchi anul acesta şcolar este mai mare decât cel de anul trecut: 224 de cazuri, faţă de 190 anul trecut. Ceea ce este mai important de menţionat este faptul că cei mai mulţi elevi cu păduchi au fost depistaţi în şcolile din mediul urban, 191 cazuri şi doar 73 din rural.

Printre cei găsiti cu pediculoză se numără şi 21 de fete de liceu, care la primă vedere păreau îngrijite, fiind machiate şi parfumate.

like facebookÎn urma controlului au mai fost depistaţi şi 175 de elevi cu angine, cei mai mulţi-136 din urban şi 39 rural, opt cazuri de micoze, alte 51 de cazuri de boli infecţioase, în special viroze.

Spre surprinderea cadrelor medicale, anul acesta nu a fost depistat niciun caz de scabie în şcolile botoşănene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *