Adjunctul IŞJ despre colectarea de fonduri pentru auxiliare: Nu te obligă nimeni să faci chestia asta

dragos cristea 001Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean nu a primit până la această dată nicio sesizare din partea părinţilor privind colectarea de bani pentru fondul clasei, fondul şcolii sau materiale auxiliare, deşi au fost şi consilieri locali care au acuzat public astfel de practici în şcoli. Dragoş Cristea, inspector general adjunct al IŞJ, a declarat că învăţământul este gratuit până în clasa X-a inclusiv, iar dacă asociaţiile de părinţi vor să sprijine şcolile pot face lucrul acesta, însă nu obligatoriu.

like facebookCa profesor, eu nu prea folosesc auxiliar. Nu prea însemnând nu. Cadrele didactice pot veni cu o ofertă, vorbesc cu părinții prin comitetul de părinți, fără evaziune, fără presiune, fără nimic de genul acesta. Dacă părinții doresc se poate lucra de acolo, dacă nu, nu. În același timp nu te obligă nimeni să faci chestia asta„, a spus Dragoş Cristea, adjunctul IŞJ.

De altfel, doi consilieri locali au propus ca auxiliarele elevilor din clasele I-IV să fie achiziţionate de Primăria Botoşani, motivând că sunt părinţi cu venituri mici care nu-şi permit să scoată bani din buzunar pentru aceste cărţi, suma în cazul unui copil ajungând şi până la 100 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *