Lovitură dură dată unuia dintre cei mai mari fermieri din Botoşani

tractor la arat- agriculturaUnul dintre cei mai mari fermieri din judeţul Botoşani a primit, miercuri, o puternică lovitură. Patronul societăţii cu profil agricol Agromer SRL Manoleasa, Ilie Iulian Merticariu, care a fost reţinut în dosarul de corupţie de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Botoşani, are interdicţia de a mai accesa subvenţii de la APIA.

Lovitura este extrem de puternică în condiţiile în care Agromer SRL exploatează peste 1.300 de hectare de teren, iar subvenţia este de ordinul sutelor de mii de euro pe an.

Magistraţii Tribunalului Suceava au dispus, pe lângă măsura de a nu părăsi ţara, ca Ilie Iulian Merticariu „să nu desfăşoare activitatea de accesare de fonduri pentru subvenţii gestionate de A.P.I.A., în nicio calitate”.

like facebookDe asemenea, acesta are obligaţia „să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu celelalte persoane care au calitatea de părţi ori de subiecţi procesuali în cauză (martori, experţi).

Doi mari fermieri din Botoşani, implicaţi în scandalul de la APIA. Unul a fost reţinut

Concerte şi cazare în străinătate pe banii fermierilor pentru conducerea APIA. Vezi ce au mai primit mită şefii instituţiei!

Funcţionarii APIA întocmeau contracte de arendă în fals pentru a beneficia de subvenţii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *