Funcţionarii APIA întocmeau contracte de arendă în fals pentru a beneficia de subvenţii

mascat perchezitii apia botosaniLupul paznic la oi, cam aşa s-ar putea spune despre un funcţionar al APIA care a fost reţinut, marţi, de procurorii DNA.

Gabriel Tincu, șef Serviciu Măsuri Speciale și IT în cadrul APIA este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite în formă continuată,  fiind reţinut şi propus pentru arestare preventivă.

like facebookAcesta falsifica contracte de arendă pe suprafeţele unor agricultori din judeţ, iar beneficar era o rudă a sa.

Înregistra documentele la primării, fără ca proprietarii terenurilor să ştie, iar astfel a adunat 100 de hectare de teren beneficiind de o subvenţie ilegală de 13.000 de euro în 2013 şi  de 17.000 de euro în 2014.

O altă medodă folosită de informatician era în folosul unor fermieri agreaţi. În timpul campaniei de depunere a dosarelor pentru subvenţie, el identifica terenurile pentru care nu s-a solicitat ajutorul de la stat, comunica poziţiile fermierului Iulian Merticaru din Sadoveni, iar acesta făcea rost de documente tipizate de la primăriile unde erau terenurile şi le completau împreună la APIA. În acest mod societatea Agromer SRL din comuna Manoleasa şi-a crescut suprafaţa cultivată cu 300 de hectare.

 

 

4 thoughts on “Funcţionarii APIA întocmeau contracte de arendă în fals pentru a beneficia de subvenţii

  1. Mare minune s-ar infaptui daca ar fi arestat si condamnat Gabi Tincu….mare dreptate s-ar face….el de fapt nu a lucrat niciodata pentru APIA, el a „lucrat” pentru fermieri….pentru cine a dat mai mult, evident…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *