Patru persoane propuse pentru arestare preventivă în scandalul APIA. Vezi cine sunt!

liviu zaharia apia mascati perchezitii dnaProcurorii DNA au reţinut şase persoane în urma descinderilor ,de marţi, însă doar patru au fost duse la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Potrvit anchetatorilor, în cadrul APIA erau două grupări care acţionau în vederea fraudării fondurilor europene.

like facebookUn grup compus din Faraon Gheorghe – șef Serviciu Control, Tincu Gabriel- șef Serviciu Măsuri Speciale și IT, Epuraș Ovipiu, șef Serviciu Inspecție, oferă sprijin ilegal și cointeresat unor fermieri agreați, între care figurează și Merticariu Ilie-Iulian, administrator al S.C. AGROMER S.R.L. Sadoveni, județul Botoșani.

Un alt grup, condus de Zaharia Liviu-Stelian – director executiv și alți funcționari ai APIA Botoșani, oferă sprijin ilegal și cointeresat altor fermieri agreați.

Liviu Zaharia este acuzat de infracţiunile de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite, în formă continuată și luare de mită. Gabriel Tincu, șef Serviciu Măsuri Speciale și IT este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite în formă continuată.

Gheorghe Faraon, șef al Serviciului Control, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite în formă continuată, dare de mită și luare de mită în formă continuată.

Ilie Iulian Merticariu, administratorul firmei Agromer SRL Sadoveni, este acuzat de  săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Cei patru aşteaptă verdictele judecătorilor Tribunalului Suceava.

Pentru primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru şi Ovidiu Epuraş, fostul director APIA, procurorii au dispus măsuri de control judiciar.

Concerte şi cazare în străinătate pe banii fermierilor pentru conducerea APIA. Vezi ce au mai primit mită şefii instituţiei!

Funcţionarii APIA întocmeau contracte de arendă în fals pentru a beneficia de subvenţii

Primarul oraşului Săveni, fermier doar în acte potrivit procurorilor DNA. Terenurile nu erau cultivate

 

 

One thought on “Patru persoane propuse pentru arestare preventivă în scandalul APIA. Vezi cine sunt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *