Viceprimarul Andrei: Câinii s-au înmulţit pe străzi, iar licitaţia este blocată de asociaţii din străinătate

caini maidaneziPrinderea câinilor comunitari a fost sistată la Botoşani, după ce două asociaţii neguvernamentale din străinătate au contestat licitaţia organizată de Primăria Botoşani.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor urmează să dea un răspuns până la sfârşitul săptămânii, timp în care capturarea maidanezilor este blocată. El spune că deja câinii au început să se înmulţească pe străzi şi pot fi un real pericol pentru cetăţeni.

Resursele de hrană sunt limitate. După ce primim răspunsul de la CNSC vom decide dacă semnăm sau nu contractul. Aceste două asociaţii care au depus contestaţii nu au participat la licitaţia pentru gestionarea câinilor fără stăpân, deci din punctul meu de vedere nu este întemeiată această contestaţie, nefiind lezate drepturile comerciale„, a spus Andrei.

like facebookViceprimarul municipiului Botoşani susţine că nici Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement nu poate derula această activitate, întrucât trebuiesc respectate nişte criterii. Unul dintre acestea ar fi acela ca angajaţii care participă la aceste operaţiuni să fie vaccinaţi antirabic, procedură care durează cel puţin 30 de zile, iar în plus trebuiesc achiziţionate substanţe pentru prinderea câinilor.

Licitaţia a fost adjudecată de Trioconstruct, însă a fost contestată de două ONG-uri din străinătate.

One thought on “Viceprimarul Andrei: Câinii s-au înmulţit pe străzi, iar licitaţia este blocată de asociaţii din străinătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *