Vezi numele celor reţinuţi de procurorii DNA în urma descinderilor de marţi!

liviu zaharia apia mascati perchezitii dnaŞase persoane au fost reţinute, marţi seară, de procurorii DNA Suceava în urma celor 16 percheziţii efectuate în aceeaşi zi în judeţele Botoşani şi Suceava.

Astfel, pe lângă primarul oraşului Săveni, Relu Târzioru şi directorul APIA, Liviu Zaharia, au mai primit mandate de reţinere Gabriel Tincu, şef Serviciu Măsuri de Sprijin, Gheorghe Faraon, şef Serviciu Controale Teren, Ovidiu Epuraş, fostul director al APIA Botoşani, în prezent Şef Birou Inspecţii, Cota de Lapte şi Supracontrol şi Ilie Merticaru, un fermier din localitatea Sadoveni comuna Manoleasa.

Ei vor fi duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă.

Acuzaţiile procurorilor privesc infracţiunile de  abuz în serviciu, fals în documente şi utilizare de documente false în vederea obţinerii de subvenţii, toate. Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi petrecut în perioada 2012 – 2014, când, profitând de funcţiile pe care le deţineau, angajaţii APIA şi-au creat un grup de „protejaţi” din rândul fermierilor, pe care îi ajutau să obţină subvenţii pentru agricultură şi zootehnie,

Astfel au fost create grupări, una coordonată chiar de şeful APIA, Liviu Zaharia, iar cealaltă sprijinită de Gabriel Tincu.  Prejudiciul este estimat la un milion de lei.

Primarul oraşului Săveni şi directorul APIA, reţinuţi de procurorii DNA

2 thoughts on “Vezi numele celor reţinuţi de procurorii DNA în urma descinderilor de marţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *