Tinerii Social Democraţi, alături de copiii defavorizaţi la început de an şcolar

centrul sf mina5 (1)Tineretul Social Democrat Botoșani a marcat sfârșitul vacanței de vară și începutul unui nou an școlar prin două acțiuni desfășurate sâmbătă. În prima parte a zilei, membrii organizațiilor județene si municipale TSD Botoșani  au organizat o acțiune caritabilă la Centrul de Copii „Sfîntul Mina“. Acțiunea se înscrie în rândul mai multor activități realizate de tinerii social democrați la diferite centre de plasament. Cei 80 de copii aflați aici au primit rechizite școlare si dulciuri pentru a avea un început de școală cât mai ușor și plăcut. Astfel, TSD Botoșani a dorit să arate că este alături de persoanele aflate în dificultate prin promovarea de acțiuni  sociale cu scopuri caritabile.

TSD Botoșani consideră că acest tip de acțiuni dezvoltă spiritul civic și creează o legătură între cei defavorizați și cei care doresc să ajute, să se implice în acte de voluntariat.

În cea de-a doua parte a zilei, pentru a marca ultima zi de vacanță, TSD Botoșani a organizat împreună cu școala de dans sportiv G-Power un flashmob în fața Cinematografului Unirea, în care au fost implicați activ sau ca spectatori câteva sute de tineri si părinți.

”Este extraordinar să aduci zâmbete și bucurie pe fețele și în inimile copiilor cu care soarta nu a fost atât de generoasa și mă gândesc aici la copiii cu probleme, la copiii din centrele de plasament, la copiii care nu au cunoscut în mod natural dragostea părintească. Nu este primul an în care am desfăşurat o astfel de acţiune. La fiecare început de an şcolar alegem un centru de plasament si dăm o mână de ajutor copiilor care nu au asigurate toate cele necesare pentru a începe studiile. Astfel putem juca un rol pozitiv în sprijinirea eforturilor educaționale locale”, a declarat Bogdan Buhăianu, președintele organizației municipale TSD Botoșani.

like facebook”Prin acțiunele noastre și prin stimularea conștiinței societații civice putem ajuta la schimbarea mentalității semenilor noștri. Suntem conştienți că nu putem face lumea mai bună de pe o zi pe alta, dar ştim că, dacă nu încercăm, nu vom reuşi niciodată. Cu această ocazie, tinerii din TSD au înţeles mai bine rolul voluntariatului pentru rezolvarea problemelor sociale şi au experimentat un anumit tip de solidaritate care i-a făcut să înţeleagă mai bine ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate din punctul de vedere al responsabilităţii. Tuturor elevilor care au reînceput astăzi școala vreau să le aduc aminte că educația este cea care ne face mari și le urez mult succes elevilor și profesorilor.”, a declarat Dana Lăzăruc, președintele organizației județene TSD Botoșani.

Sursa> comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *