Primarul, prezent la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Colegiul Mihai Eminescu

deschidere an scolar Colegiul Mihai Eminescu Botosani BotosaniInvitaţi importanţi, luni, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Primarul Ovidiu Portariuc, subprefectul Gelu Ţigănucă, şefa Inspectoratului Şcolar General, Mihaela Huncă, dar şi senatorul Doina Federovici şi deputaţii Mihai Baltă şi Cristian Roman au participat la slujba religioasă oficiată la deschiderea şcolii şi le-au urat elevilor mult succes în noul an şcolar.

„Spunea doamna directoare că e o cinste să fii elev la Colegiul Mihai Eminescu, să fii profesor la Colegiul Mihai Eminescu. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici să fiu invitat să vă adresez câteva cuvinte”, a spus Portariuc, care a spus că este cuprins de nostalgie când participă la deschiderea anului şcolar.

Acesta a felicitat profesorii pentru rezultatele pe care le obţin şi să transforme colegiul într-un „liceu simbol”.

Vreau să felicit profesorii, colegiul profesoral, pentru ceea ce reuşeşte să facă an de an din acest liceu, şi anume un liceu simbol cu care ne mândrim toţi, nu numai la nivel local, ci şi naţional. Vă apreciem efortul, rezultatele. Vă rugăm în cotninuare să fiţi la fel de exigenţi, de aproape de elevii dvs, continând să aprindeţi flacăra cunoaşterii, care sperăm să nu se stingă niciodată”, a adăugat Portariuc.

Elevilor le-a bucurat să se bucure de aceşti ani „în care se leagă cele mai frumoase prietenii şi în care se fac cele mai mari descoperiri intelectuale”.

La rândul său, directorul colegiului, Cristina Chiriac, a spus că „a fi elev la Colegiul Mihai Eminescu este o cinste şi o responsabilitate”, subliniind că Eminescu este colegiul cu cele mai bune rezultate la admiterea la evaluarea naţională şi bacalaureat.

like facebookÎmbrăcaţi în uniforme şi cu buchete de flori în mâini, copiii, cei mai mulţi dintre ei însoţiţi de părinţi, au ascultat urările oficialilor şi apoi îndrumările profesorilor şi diriginţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *