VIDEO Sute de oameni au asistat la manifestările organizare de Ziua Pompierilor

defilare pompieri botosaniPompierii au marcat, sâmbătă,  Ziua Pompierilor din România printr-o acţiune fără precedent. Angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au vrut să le arate botoşănenilor oamenii care le sunt la dispoziţie în orice moment pentru a interveni în situaţii de urgenţă precum şi tehnica din dotare.

like facebookManifestarea a avut loc în faţa Palatului Administrativ şi au participat invitaţi din Republica Moldova din structurile Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţilor Excepţionale, prefectul judeţului, Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu,primarul Ovidiu Portariuc, precum şi câţiva parlamentari.

Oaspeţii de peste Prut au ţinut să le facă o surpriză colegilor din România şi au adus cu ei şi formaţia Plai Moldovenesc, ce va susţine un concert, sâmbătă de la ora 14.00, pe scena SeptemberFest din centrul vechi.

ovidiu portariuc costica macaleti florin turcanu zi pompieriCol Radu  Anton, şeful IJSU a ţinut un discurs privind importanţa acestei zilei şi rolul pompierilor şi a transmis mesajele şefului SMURD, secretarul de stat Raed Arafat şi a vicepremierului pe situaţii de urgenţă Gabriel Oprea.

” Sunt onorat să lucrez alături de oameni ca dumneavoastră. Ştiu că pot conta în continuare pe profesionalismul ireproşabil a celor care vă coordonează şi de aceea vreau să îl felicit şi să îi mulţumesc inspectorului şef, col Radu Anton”, a fost mesajul transmis de prefectul Costică Macaleţi.

Florin Ţurcanu a ţinut să îi felicite, la rândul său, pe pomperi şi să îi asigure de tot sprijinul având în vedere că instituţia pe care o conduce finanţează, din punctul de veder al dotării, ISJU.

” Astăzi se împlinescu 166 de la primul act eroic al pompierilor militari: În fiecare zi aţi fost în slujba cetăţenilor şi de multe ori aţi făcut acest lucru cu preţul vieţii”, a declarat Florin Ţurcanu.

Acţiunea s-a finalizat cu defilarea gărzii de onoare şi parada tehnicii militare, începând de la căruţe până la maşini de ultimă generaţie. Totul s.a petrecut în aplauzele a zeci de botoşăneni care au ţinut să le fie alături salvatorilor. Printre atracţiile evenimentului, în special pentru cei mici, a fost câinele salvator al pompierilor. Copiii au avut o supriză pregătită de pompieri, având posbilitatea de a se plimba cu maşinile de intervenţiei.

pompieri in formatie botosanipompieri in formatie botosani3ziua pompierilor din Romania 048pompieri in formatie botosani2pompieri in formatie botosani1spectatori pompieri botosanispectatori pompieri botosani1gorun caine pompieri

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *