Fraudă de 220.000 de euro la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani recunoscută de inculpaţi

sediu Parchet BotosaniUnul dintre cele mai stufoase dosare aflate pe rolul Tribunalului Botoşani ar putea avea o judecată mai simplă decât s-a crezut. Este vorba despre o fraudă de 220.000 de euro la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, comisă de fostul director economic al instituţiei şi doi angajaţi cu complicitate a reprezentanţilor a opt firme.

like facebookDosarul a fost deschis de procurorii DNA, care susţin că angajaţii Prachetului Tribunalului Botoşani, respectiv Dorina Avătavului, Lucian Şovan şi Ilie Tatarciuc (n.r decedat) au decontat fictiv, în perioada 2007- aprilie 2009, 393 de facturi emise de şase societăţi pe lângă cele menţionate, respectiv Cordun SRL, Elvicom SRL, Comandi SRL, Clio GV SRL, Oti Impex SRL și Oti Computer SRL.

La termenul de judecată de marţi, 10 inculpaţi din dosar au cerut judecarea în formă simplificată a dosarului după ce au recunoscut fapte, al XI-lea lipsind de la instanţă, însă s-a pus în discuţie şi poziţia sa. În baza recunoaşterii faptelor inculpaţii speră la pedepse mai blânde.

În cadrul rechizitoriului, de 800 de pagini,  se arată că cei trei angajaţi decontau facturile la instituţie însă bunurile nu erau livrate niciodată. Mai mult decât atât, bunurile trecute pe facturi erau cu folosinţă imediată, spre exemplu materiale de curaţenie ce nu rămâneau teoretic în stoc timp îndelungat, astfel fiind mai greu de indetificat excrocheria.

Banii erau împărţiţi între cei trei angajaţi ai Parchetului şi reprezentanţii firmelor, într-un procent de 60-40%.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *