Pescar mincinos! Cum a ajuns un bărbat care a mers la pescuit să fie condamnat

pescarPrimul pescar condamnat pentru mărturie mincinoasă este din Botoşani. Dan Pascariu a fost condamnat definitiv, marţi, la o pedeapsă de două luni de închisoare cu suspendare de către judecătorii Curţii de Apel Suceava, după-o întâmplare care stârneşte râsul.

Condamnarea a venit după ce bărbatul, de 45 de ani, a mers, în luna august 2012, cu un prieten la pescuit pe râul Prut. Cei doi intenţionau să stea trei zile în zona localităţii Bobuleşti, însă după prima seară au rămas fără alimente şi băutură şi s-au întors, cu maşina, în sat să cumpere produse de la un magazin.

Pe drum au fost opriţi de poliţişti care l-au testat pe şofer, Aurel Hariga, iar etilotestul a arătat că bărbatul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

like facebookA fost deschis un dosar penal, iar pe timpul anchetei, Dan Pascariu şi-a schimbat declaraţiile menţionând că, de fapt, el se afla la volanul autoturismului şi nu prietenul său de pescuit.

Procurorii s-au sesizat din oficiu şi i-au deschis un dosar penal pentru mărturie mincinoasă. În cadrul anchetei cei doi au fost testaţi cu detectorul de minciuni, reieşind că au minţit.

Dan Pascariu a solicitat efectuarea unei expertize medicale, menţionând că bolile de care suferă pot influenţa rezultatul testului poligraf. Instanţa a respins solictarea, iar judecătorii Judecătoriei Săveni l-au condamnat la şapte luni de închisoare, iar pedeapsa a fost redusă de instanţa superioară la două luni.

De cealaltă parte, şoferul s-a ales cu patru luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *