Cum va fi vremea între 8 şi 21 septembrie!

frunzeAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 18-31 august. În Moldova, în cea mai mare parte a intervalului de referinţă, vremea va fi caldă. Media maximelor termice va fi de 24…28 de grade, o uşoară scădere de temperatură fiind estimată în ultimele zile ale prognozei. Temperaturile minime vor avea valori medii de 11…12 grade în primele nopţi, apoi vor marca o creştere spre 14…15 grade, spre finalul celor două săptămâni de prognoză fiind posibilă o scădere uşoară.

Probabilitatea de ploaie va fi în continuare foarte scăzută, ploi slabe fiind posibile izolat, spre sfârşitul intervalului.

like facebookLa munte, în general regimul termic al celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, cu o medie a maximelor de 14…18 grade, iar a minimelor de 7 la 10 grade, tendinţa fiind de scădere nesemnificată în partea a doua a intervalului de referinţă.

Probabilitatea de ploaie va fi mai mare după data de 13 septembrie, dar şi până atunci pe arii restrânse vor fi averse, în special în orele după-amiezelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *