A încercat să cumpere un cal cu euro falşi

calUn bărbat, de 40 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, după ce a pus în circulaţie mai multe bancnote euro falsificate. Emilian Constantin Balan, din Flămânzi, este acuzat de comiterea a trei infracţiuni de punere în circulaţie de bancnote false şi o tentativă de înşelăciune.

like facebookBărbatul, ce a lucrat în străinătate, a făcut rost de o sumă importantă de euro falşi şi a ieşit la cumpărături când a ajuns acasă. Iniţial, a schimbat la un bar din oraş 200 de euro, iar bărmăniţa a acceptat bacnotele.

Ulterior, a mers în comuna Hudeşti şi a făcut cumpărături de 400 de euro plătind în valută. A treia încercare de valorificare a falsurilor a fost într-un iarmaroc, când a încercat să cumpere un cal cu 200 de euro falşi, însă proprietarul animalului a bănuit că banii sunt falşi şi a sunat la 112.

Audiat, Constantin Balan a avut mai multe variante. La început le-a spus anchetatorilor că a primit banii de la un bişniţar din Piaţa Mare din municipiul Botoşani, însă pe parcursul anchetei a dat vina pe un vecin de-al său cu care era în conflict şi despre care a spus că este sursa falsurilor. Anchetatorii nu au reuşit să stabilească provenienţa banilor, însă suspectează că acesta i-a adus din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *