Fiica unui primar din Botoşani aleargă 64 de kilometri pentru a ajuta bolnavii de cancer

Monalisa Puruhniuc- fiica primarului de Trusesti, Mihai Puruhniuc
Monalisa Puruhniuc- fiica primarului de Trusesti, Mihai Puruhniuc

Fiica unui primar din judeţul Botoşani va participa la un maraton organizat în scopul ajutorării bolnavilor de cancer. Ea va alerga 64 de kilometri, dând astfel curs invitaţiei unei organizaţii neguvernamentale care strânge fonduri pentru suferinzii de cancer.

Monalisa Puruhniuc, fiica primarului comunei Truşeşti, Mihai Puruhniuc, s-a înscris la maratonul care presupune parcurgerea Transfăgărăşanului.

like facebookFac asta pentru că toate persoanele ce suferă de boli grave ar trebui să beneficieze gratuit de îngrijire paliativă la momentul oportun. Pentru că educaţia şi sănătatea ar trebui să primeze. Şi nu în ultimul rând, pentru că viaţa ar trebui să însemne ceea ce facem pentru cei de lângă noi”, spune Monalisa.

Adolescenta de numai 18 ani, proaspăt absolventă a Colegiului Naţional AT Laurian, se implică în acţiunile organizaţiei Hospice Casa Speranţei, după ce a trăit drama tatălui să care, acum câţiva ani, s-a luptat îndelung cu puternica maladie, pe care, ulterior, a învins-o.

Vezi aici povestea tristă a Monalisei, dar şi modul în care poţi să te implici alături de ea!

monalisa puruhniucIntră aici pentru a afla povestea tristă a Monalisei, dar şi pentru a-ţi manifesta  susţinerea faţă de acţiunea ei şi faţă de bolnavii de cancer!

Am ales ultramaratonul pentru că semimaratonul era un prag deja trecut, maratonul mi se părea prea mult şi desigur 64 km pentru mine e pur şi simplu suprarealist. Ei! Doar că exact asta e ideea. Eu voi încerca să mai apăr un vis şi să depăşesc şi pragul acesta, chiar dacă voi epuiza fiecare picătură de timp liber„, susţine Monalisa Puruhniuc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *