Cătălin Flutur, despre plecarea primarului de Pomârla: A ales drumul acesta de doi ani. La ultimile alegeri a avut rezultate foarte slabe pentru PDL

catalin flutur locativa botosani3Copreşedintele PNL, Cătălin Flutur,  a comentat plecarea din partid a primarului comunei Pomârla la PSD. Fostul lider al democrat liberalilor a menţionat că Dumitru Chelariu ar fi ales această opţiune încă de acum doi ani şi drept dovadă a obţinut rezultate foarte slabe, pentru PDL, la ultimile două runde de alegeri.

like facebookAcesta a dat exemplul alegerilor parlamentare, unde PDL a obţinut 27 de voturi la Pomârla, iar la europarlamentare până în 200 de voturi. Cătălin Flutur a mai susţinut că se aşteaptă să mai plece şi alţi primari din partid tentaţi de ofertele PSD, în special promisiuni electorale privind finanţarea unor proiecte, dar şi promisiuni personale.

„A fost un om de bază, în schimb nu ne miră acest lucru pentru că la ultimile două runde de alegeri domnul Chelariu a avut rezultate foarte foarte slabe pentru PDL. La parlamentare din 2012, în comuna Pomârla, am avut 27 de voturi, iar la europarlamentare undeva în jur de 100-200. Domnul Chelariu a ales drumul acesta de aproape doi ani. Acum bănuiesc că a găsit o oportunitate. Motivaţiile dumnealui stau în picioare şi nu prea pentru că a avut suficient sprijin în cele două mandate cât a fost primat PDL. Comuna Pomârla a fost una dintre comune cu cele mai multe fonduri atrase. Dumnelui optează să meargă către sfera puterii probabil pentru a mai obţine nişte fonduri. Ştiu sigur că în vara anului 2012 a avut extraordinar de multe presiuni şi controale, s-au fabricat nişte dosare. Este posibil să mai plece şi alţi primari pentru că acest proces de racolare se face în momentul de faţă cu foarte multe oferte. Sunt promisiuni electorale şi sunt câteva informaţii că numai promisiuni de genul acesta ci şi promisiuni personale”, a afirmat Cătălin Flutur.

Reprezentanţii PNL au menţionat că vor ataca ordonanţa ce priveşte migraţia aleşilor locali, la Curtea de Apel. În cazul în care va fi declarată neconstituţională, toţi cei care au plecat din partide îşi vor pierde mandatele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *