Un preot se apucă de creşterea animalelor pentru a supravieţui

ferma de vaciUn preot din judeţul Botoşani se gospodăreşte şi în afara parohiei şi a deschis o fermă zootehnică în localitate printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene. Este vorba despre preotul Cristian Ştefan, din Vorona, ce a obţinut finanţarea unui proiect privind achiziţia unui tractor în valoare de 208.347 de lei, fără TVA, în cadrul unui plan de afaceri privind înfiinţarea unei ferme de 15 capete de bovine. Proiectul este la stadiul licitaţiei de achiziţionare a utilajului, procedura fiind programată pentru data de 26 septembrie.

like facebookPreotul a explicat că el are în administrare 15 hectare de teren pe care intenţionează să le lucreze cu utilajul şi se mai gândeşte la accesarea unor fonduri europene. Cristian Ştefan a explicat totuşi că accesul la fondurile europene este destul de greoi, din cauza lipsei de informaţii la nivelul tinerilor din mediul rural.

„Am lucrat la proiect aproape un an, iar de câteva ori am vrut să renunţ. Cea mai mare problemă este lipsa accesului la informaţii, un ajutor în acest sens fiind GAL-ul format la nivel local. Sunt mulţi tineri care ar vrea să facă ceva, dar nu au idee cum să întocmească planul de afaceri. Fondurile europene sunt o cale pe care foarte mulţi tineri ar trebuie să o urmeze, însă este foarte sinuasă. Foarte puţini văd agricultura la nivel european, noi am rămas la graniţa dintre evul mediu şi modernism”, a declarat Cristian Ştefan.

 

 

 

 

3 thoughts on “Un preot se apucă de creşterea animalelor pentru a supravieţui

  1. Asta să o spuneţi copiilor de grădiniţă sau celor ce nu-l cunosc. Are biserică în centrul comunei, este susţinut de tată-său primarul, are gater, etc. şi vezi doamne că trebuie să crească 15 vaci ca să poată supravieţui! Un ţăran ţine o vacă, un purcel, un căţel să poată suplimenta hrana zilnică. Dar ce-l ce vrea proiecte , vrea afacere! Să fie clar domnule ziarist de la oraş.Lăsaţi aceste gogoriţe!

  2. Nu fac referire la acest preot caci nu-l cunosc personal dar preotii in ziua de azi nu mai sunt preoti.Sunt simpli functionari care nu urmaresc decat sa-si ingroase bugetele si sa-si bage sotiile prin invatamant si cand ii intrebi sunt muritori de foame.Doar in satul meu de cca 700 de locuitori dar cu 50% din populatie penticostala preotul strange in doua zile(Craciun si Boboteaza) in jur de 6000-7000 de lei,bani care ii raman in buzunar.Unul care are un salariu de 700 lei pe luna MUNCESTE un an pentru banii astia.Dar sa nu ignoram si alte venituri.Daca e sa ai si o parohie cu multi enoriasi ca preot te-ai scos.Unde mai pui ca peste tot li se deschid toate usile ca na…sunt oamenii Domnului?Si le citesti pe fata o mandrie si-un aer de superioritate care le exprima prostia ce-i caracterizeaza.Nu ma refer la toti,mentionez inca o data,ci la cea mai mare parte dintre ei.Sunt niste evazionisti infumurati si nimic mai mult.Religia…ii incurca doar duminica sau stiu eu la ce evenimente ca in rest n-au tangenta cu ea.

  3. Toti spun ca ala e asa , de unde are ca e hot , celalalt isi ingroasa buzunarele…etc . Aceste afirmatii vin frustrare si din prostie . Nimeni mai boule nu te opreste sa te faci doctor , preot , om de afaceri contabil sau altceva , sa emigrezi ca mine , sa inveti si la 40 de ani , pt o viata mai buna .Stai pe scaun si mananca rahat ca la asta tu si inca foarte multi sunteti buni. Poate faceti vreo afacere din asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *