Medic Spitalul Judeţean: Foarte mulţi tineri se întorc din străinătate fără asigurări de sănătate şi boli foarte grave

anton parvu medic mihaela milerAu plecat să câştige câţiva bani în plus, însă şi-au şubrezit sănătatea. Este vorba de miile de botoşăneni care au părăsit ţara pentru a pleca la muncă în străinătate şi care, la întoarcere, au aglomerat spitalele din Botoşani.

Zeci de stranieri au luat cu asalt spitalele din Botoşani, în special Spitalul Judeţean, luna aceasta, pentru a se trata de bolile căpătate în străinătate. Ei apelează la medicii din ţară dat fiind faptul că şi costurile pentru o consultaţie sunt mici sau aproape inexistente, în cazul în care apelează la urgenţe. Medicii spun că persoanele plecate la muncă în străinătate se întorc mai bolnave şi asta datorită faptului că acestea ignoră timpul de odihnă, regimul alimentar şi sănătatea în dorinţa de a câştiga câţiva euro în plus spre un trai mai bun.

like facebookFoarte mulţi tineri se întorc din străinătate fără asigurări de sănătate şi boli foarte grave. Avem internaţi din ce în ce mai mulţi asiguraţi la vârste tinere. Ei au lucrat în străinătate şi se întorc cu ciroze în primul rând, tuberculoză, boli cardiace, cancere diagnosticate în ultimul stadiu, hepatite. Sunt aduşi în ultimul stadiu, familiile umblă să le facă asigurarea“, a spus medicul Mihaela Miler, directorul medical al Spitalului Judeţean.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com