Ţurcanu cere parlamentarilor botoşăneni să facă grevă. Vezi motivul!

parlamentari (3)Co-preşedintele ACL PNL-PDL Botoşani, Florin Ţurcanu, a făcut, joi, un apel public către toţi parlamentarii botoşăneni, indiferent de culoarea politică. El le-a cerut acestora să facă săptămânal declaraţii politoce şi interpelări cu privire la situaţia de la Spitalul Judeţean şi salvarea acestuia. Ţurcanu a spus că parlamentarii pot să facă şi grevă în Parlament pentru susţinerea unităţii spitaliceşti.

Parlamentarii au la îndemână să  facă declaraţii politice  în fiecare săptămână, să facă interpelări şi grevă în Parlament, să poarte la mână banderole albe unde să scrie <Sănătatea botoşăneană e pe primul loc>. Atunci sunt convins că şi ministrul Bănicioiu şi preşedintele CAS vor tratat cu responsabilitate şi sănătatea botoşănenilor. Nu este a unui partid această sănătate„, a spus Ţurcanu.

like facebookEl a amintit că Spitalul Judeţean a ajuns să acumuleze datorii din cauza celor două etape de majorări salariale, care nu erau prinse în buget.

Au mărit salariile cu 15% în două etape, o creştere pe bugetul spitalului pe salarii de 12 miliarde lei. Cazul ponderat rezolvat în Botoşani este preţul cel mai mic din România. Dacă ar fi mărit, spitalul ar avea fonduri să achite. Preşedintele CAS a avut la dispoziţia lui sume pe care le-a repartizat politic„, a adăugat Florin Ţurcanu.

 

One thought on “Ţurcanu cere parlamentarilor botoşăneni să facă grevă. Vezi motivul!

  1. Eu nu sunt parlamentar, insa daca as fi, in primul rind l-as intreba pe Turcanu de ce Spitalul judetean a ajuns in stare de faliment? Pentru ca starea financiara dezastruoasa nu este de azi, de ieri, ci de la preluarea mandatului de manager de catre Iliuta. Sa n-o mai dam cotita, domnule Turcanu. Fa curatenie generala in conducerea spitalului, fundamenteaza o norma de personal corecta pe baza nr,. mediu ponderat de bolnavi din ultimii 3 ani , stabileste necesarul de paturi pe baze corecte si prezinta ministerului o situatia limpede. Dupa aceea sa apelezi la parlamentari sa faca greva sau interpelari. Acum ce vrei, cind simti focul la fundulet, sa iei castanele fierbinti cu mina altora ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *