Fuziunea societăților Eco-Sal și Parc Industrial, aprobată cu scandal. Ciuștea: Constatăm că vrem să unim doi morți ca să rezulte un mort ceva mai viu

cj augConsilierul județean Dorin Ciuştea a criticat, joi, decizia privind fuziunea societăților Eco-Sal și Parc Industrial din subordinea Consiliului Județean. Acesta a acuzat faptul că cele două societăți au fost „moarte ” încă de la înființare și spune că o variantă mai bună ar fi înghețarea acestora până la derularea unei activități. El a spus totodată că pe cele două societăți s-au cheltuit bani fără să se înregistreze venituri.

Studiind bilanțul la șase luni a celor două societăți, constatăm că vrem să unim doi morți ca să rezulte un mort ceva mai viu. Activitatea celor două societăți era ineficientă și părerea mea este că ar trebui închise și redeschise la momentul în care vor exista condiții să funcționeze pe criteriul eficienței. Nimeni nu ne permite să facem experimente pe bani publici”, a spus Ciuștea.

Critici au fost aduse și de consilierul județean Gheorghe Vâzdoagă.

Din documentele prezentate, nu am putut să trag nicio concluzie privind viitorul noii societăți și dacă nu cumva aceasta va continua să mănânce banul public. Din aceste considerente noi vom vota împotriva împotriva acestei fuziuni, nu pentru actul fuziunii în sine ci pentru perspectiva pe care sincer să fiu mi se pare cam sumbră a noii societăți”, a spus Vâzdoagă.

În replică, consilierul Cătălin Flutur a afirmat că fuziunea celor două societăți va duce la reducerea cehltuielilor.

like facebookNu faceam astăzi decât un pas înainte, reducem niște cheltuieli, este o chestie de logică. Că avem nevoie de o societate cu care să intrăm într-o bătălie foarte importantă pe ceea ce înseamnă licitația pe deșeuri cred că suntem cu toții de acord. Am ajuns în situația în care societatea noastră nu mai poate să ia gestiunea în mod direct  prin delegare de la noi ci trebuie să participe la o licitație iar pașii făcuți până acum de EcoSal sunt foarte importanți pentr că nu poți merge la o licitație fără licență. Noua societate se va ocupa și de parcul industrial și este cu atât mai bine, lărgim obiectul de activitate. ”, a spus Flutur.

Cu 11 voturi împotriva, proiectul a fost aprobat. Șefia societății Eco-Sal va fi preluata de Costel Țugui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *