VIDEO Captură mare de ţigări la frontiera cu Republica Moldova. S-au folosit câinii de urmă

contrabanda tigari botosaniPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti cercetează patru cetăteni români care încercau să introducă ilegal în ţară, peste râul Prut, șapte  colete care conţineau cantitatea de 10.800 pachete de ţigări de contrabandă.

Marţi, în jurul orei 06.20, pe timpul executării misiunii, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul sectorului a depistat pe direcţia localităţii Santa Mare, în apropierea malului românesc al râului Prut, şapte colete voluminoase învelite în folie de plastic de culoare neagră. Lucrătorii noştri au luat măsura supravegherii coletelor, si au procedat la efectuarea cercetarii la fata locului, folosind cainii de urma Nira si Nosa.

În urma cercetărilor efectuate politistii de frontiera au stabilit faptul ca in activitatea infractionala au fost implicati cetatenii romani Ionuț  D., de 19 ani,  Sandu-Alexandru A., de 18 ani, Constantin – Romică L., de 19 ani și Mihai B., de 43 ani, care a organizat și finanțat activitatea infracțională.

tigari de contrabanda prut- polist de frontiera cu caineleDin declaratiile persoanelor si din cercetarile efectuate politistii de frontiera au stabilit faptul că Ionuț  D. și Sandu-Alexandru A.  au lansat de pe malul moldovenesc o săgeată legată cu fir de nylon, cu ajutorul unei arbalete,  și au tras firul peste râul Prut, de care era legată o sfoară în capătul căreia au fost legate cele șapte colete. Cel de-al treilea cetățean, Constantin Romică L. avea rolul de a supraveghea zona și a avertiza pe celelalte două persoane implicate, cu privire la existenta poliţiştilor de frontieră.

La inventarierea conţinutului celor șapte colete, s-a constatat ca acestea conţineau cantitatea de 10.800 pachete de ţigarete marca Ashima, cu timbru de acciză R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 95. 990 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor doi cetăţeni implicaţi în trecerea peste râul Prut şi transportul ţigărilor, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, pentru cel de-al treilea, complicitate la infracţiunea de introducerea în sau scoaterea din țară, a mărfurilor sau bunurilor,  prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal, iar pentru cel de-al patrulea, instigare la infracțiunea de introducere în sau scoatere din țară, a mărfurilor sau blike facebooknurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *