Conducerea CJ se răzgândeşte: nu mai taie sporurile şi nici salariile de la Spitalul Judeţean. Vezi ce a stabilit cu sindicatele!

sindicate sanitas cj

Reprezentanţii Sanitas şi cei ai Consiliului Judeţean au ajuns la un consens: nu vor fi tăiate sporurile şi salariile de la Spitalul Judeţean în viitorul apropiat. Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat, după întâlnirea avută cu conducerea Spitalului Judeţen şi sindicatele din sănătate, că se aşteaptă bani la rectificarea bugetară din septembrie, iar, în plus, va fi făcut un memoriu către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin care se va cere alocarea de fonduri din bugetul pe care preşedintele CNAS îl are la dispoziţie.

Am discutat în primul rând realitatea, au înțeles și ei și cunosc realitatea și deja am stabilit că trebuie făcut un front comun, Consiliu de Administrație, manager, sindicate și Consiliul Județean cu disponibilitățile legale a tuturor puse pe masă și de aici încolo să vedem care sunt pașii. Vom invita toți parlamentarii, indiferent de culoarea lor politică, la o dezbatere cu explicații clare de ce am ajuns să fim aici, pentru că s-au mărit salariile cu 15% și cazul ponderat a rămas tot la 14 milioane, cel mai scăzut din România„, a spus Ţurcanu.

like facebookPotrivit şefului CJ, pentru promovarea în grad a asistenţilor medicali sunt necesare 600 de milioane de lei vechi pe lună, iar cheltuielile pentru acordarea bonurilor de masă la Spitalul Judeţean se ridică la 3,5 miliarde de lei vechi.

Vor să nu li se taie nici sporuri, nici salarii și să nu fie făcute nici disponibilizări. Asta înseamnă undeva o disponibilitate a spitalului de 11 miliarde pe lună. Este foarte greu de realizat acest lucru astăzi. Soluția ar sta la Minister, să schimbe prețul pe caz ponderat și la Casa de Asigurări din diferența pe care președintele o are la dispoziție să dea bani și la Spitalul Județean, și ei știu asta, dar trebuie să facem front comun. Poate la rectificarea care trebuie să apară să primim niște bănuți, să susținem noi până la sfârșitul anului diferența care este să nu ne mai închidem cu arierate lunare„, a mai spus preşedintele CJ.

One thought on “Conducerea CJ se răzgândeşte: nu mai taie sporurile şi nici salariile de la Spitalul Judeţean. Vezi ce a stabilit cu sindicatele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *