Cum va fi vremea între 25 august şi 7 septembrie!

soare_printre_noriAdministraţia Naţională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor în intervalul 18-31 august. În Moldova, în primele zile ale intervalului, tendința valorilor termice va fi de creștere, media maximelor urmând să ajungă la 27…28 de grade. În intervalul 27 – 29 august va fi o răcorire, iar în a doua săptămână temperaturile maxime se vor situa între 23…26 de grade. Valorile medii nocturne se vor încadra între 11 şi 15 grade, până pe 1 septembrie. După această dată, variaţiile vor fi nesemnificative, iar minimele se vor menține în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în a doua jumătate a intervalului, în special în intervalul 2 – 5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile şi în prima săptămână, în jurul datei de 27 august.

like facebookLa munte, în primele două zile valorile termice vor marca o creştere uşoară, iar apoi, pe tot parcursul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, astfel că media maximelor va fi de 16…18 grade.

Primele două nopţi ale intervalului se vor menţine mai răcoroase, cu o medie a temperaturilor minime în jurul valorii de 6 grade. În restul intervalului, după o uşoară creştere termică, media valorilor nocturne va fi de 8…10 grade.
Probabilitatea pentru ploi, în general slabe cantitativ, va fi mai mare în zilele de 27 şi 28 august şi după data de 1 septembrie. În restul intervalului, condiţiile de ploaie se menţin reduse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *