Achiziţiile cu fonduri europene de la Spitalul Judeţean, achetate de Departamentul pentru Luptă Antifraudă

ati modern spitalPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat, luni, că ancheta de la Spitalul Judeţean vizează achiziţiile şi trei certificate de plată emise în perioada aprilie- iunie 2012, în cadrul proiectului de modernizarea a spitalulului, proiect realizat cu fonduri europene. Cercetarea are loc în urma unor sesizări depuse la Departamentul pentru Luptă Antifraudă.

like facebookSunt două reclamaţii făcute în urmă cu maxim o lună, care vizează achiziţiile şi trei certificate de plată din aprilie, mai, iunie 2012. Este vorba de achiziţia proiectului, care a fost scoasă la licitaţie. Contractul de achiziţii este unul singur şi acolo este un deviz de lucrări ce trebuie verificat. E o verificare de rutină. Când cineva face o reclamaţie, DLAF-ul este obligat să verifice. Nici nu vin aici. Ne solicită hârtii de la Bucureşti, de la minister, iar dacă consideră dânşii că se impune, vor veni să verifice la faţa locului„, susţine Ţurcanu, care a afirmat că nu ştie mai multe despre această anchetă.

El este convins că nu vor apărea probleme în urma acestor verificări.

Săptămâna trecută, a avut loc conferinţa de închidere a proiectului privind reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean Mavromati, lucrările având o valoare de 61 de milioane de lei (valoare nerambursabilă de la UE ajungând la 48,3 milioane de lei). Lucrările au început în octombrie 2010 şi s-au încheiat în iulie 2014.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *