Copii pasionați de jurnalism, premiați pentru reportaje tv despre Botoșani

poza -4Copiii înscriși la atelierele de jurnalism, activitate inclusă în proiectul „Atelierele Buzz-jurnalism pentru copii”, derulat de Asociația Buzzmedia și finanțat de Primăria Botoșani, au fost premiați, duminică, în cadrul festivității de premiere. Activitatea a încheiat practic concursul intitulat „Botoșani, orașul meu drag” la care au participat cinci echipe formate din 2 sau 3 copii, reporteri ai ziarului Buzz, publicație scrisă de copii și adolescenți în Botoșani.

Echipele au avut de făcut câte reportaj pe un subiect dat care să pună în evidență aspecte pozitive sau negative ale orașului Botoșani. Subiectele tratate de micii reporteri ai ziarului implicați în concurs au fost despre existența sau nu a unui regulament de întreținere a spațiilor verzi pentru că una dintre echipe a avut de tratat subiectul „Botoșani, oraș verde” sau despre Centrul Vechi ca istorie a orașului. Altă echipă a realizat un reportaj despre tradițiile populare păstrate la Botoșani, iar celelalte două despre pietonalul Unirii ca loc de plimbare pentru botoșăneni și despre Gara Botoșani.

like facebookJuriul condus de realizatorul tv, Steliana Orășanu, din care au mai făcut parte Cristian Costăchel, moderatorul emisiunii „Taverna” de la TeleM Botoșani, Ovidiu Porohniuc-fotograf, Ioana Matfeev – coordonatorul proiectului, Anca Melinte- profesor de limba română și reproterițele Buzz, Magdalena Cazaciuc și Larisa Simionescu, a vizionat toate reportajele și le-a punctat în funcție de obiectivitate, poza -5valoarea informației, ingeniozitatea jurnalistică, calitate vizuală, coerență și impact emoțional.

Astfel, în urma cumulării tuturor punctajelor, câștigătorii locului I au fost declarați membrii echipei formată din Alexandra Ciotir, 13 ani, Marius Galan, 14 ani și Simina Luca, 9 ani cu  subictul „Centrul vechi- istoria orașului”, pe locul II s-a clasat echipa formată din Daria Ichim, 15 ani, Lucia Luca, 11 ani și Maria Aniței, 10 ani cu subiectul „Botoșani, oral verde”, iar pe locul III s-a situat echipa formată din Ramona Lupu, 13 ani și Andreea Lepărdă, 16 ani cu subiectul „Tradițiile populare păstrate la Botoșani”.

reportajAu fost acordate și două mențiuni echipelor formate din Mădălina Brumă, Denisa Sandu, 12 ani, Mario Galan, 9 ani cu subiectul „Pietonalul Unirii- locul de plimbare preferat de botoșăneni” și respectiv Ana Iftodeanu, 11 ani și Catrinel Amitrului, 12 ani, cu subiectul „Gara Botoșani, de la ruină la lux”.

În cadrul aceleași festivități au mai fost acordate și trei premii speciale, respectiv pentru cea mai bună echipă, adică Marius Galan, Alexandra Ciotir și Simina Luca, pentru originalitate pentru Ana Iftodeanu, 11 ani și viziune jurnalistică pentru Daria Ichim, 15 ani.  După acordare premiilor, copiii au stat de vorbă cu membrii juriului pentru a înțelege unde au greșit și ce trebuie să corecteze.  Publicul prezent la manifestarea gazduita de Hotel Premier a putut viziona toate reportajele copiilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *