Un medic pediatru susţine separarea fostelor spitale de Spitalul Judeţean

ciofu oprisanu federoviciMedicul Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean, deputatul Tamara Ciofu, susţine ideea separării spitalelor şi revenirea la vechea structură, aşa cum a fost înainte de comasarea acestora la Spitalul Judeţean. Tamara Ciofu a dat drept exemplu Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean unde, spune ea, înainte de comasare nu existau probleme salariale, unitatea fiind preluată de Spitalul Judeţean cu 200.000 lei în cont.

Am discutat posibilitatea să refacem unele unităţi sanitare care mergeau bine şi acum merg prost. A nu se uita Spitalul de Copii, unde se acordau tichete de masă, se acordau toate sporurile salariale şi inclusiv asistentele medicale sau medicii care promovau în gradele de specialitate aveau banii aferenţi acestor grade promovate, ceea ce nu se întâmplă la Spitalul Judeţean„, a spus Tamara Ciofu.

like facebookMedicul a criticat măsura luată de conducerea Spitalului Judeţean cu privire la laboratorul de analize de la Secţia Pediatrie.

La Spitalul de Copii s-a luat garda de la laborator, nu se mai lucrează în weekend. Ca să faci o analiză în Spitalul de copii trebuie să chemi ambulanţa şi să trimiţi un set de eprubete cu ambulanţa, trei kilometri dus, ne vin rezultatele, e adevărat, prin calculator, dar drumul cu ambulanţa, cel puţin de trei-patru ori dacă sunt urgenţe majore trebuie făcut. Nu mai au niciun fel de sporuri pentru grade„, a adăugat Tamara Ciofu.

Ea spune că exista posibilitatea desprinderii fostelor spitale din această megastructură fără a fi afectat gradul spitalului. Ciofu spune că în sprijinul acestor decizii, de a se desprinde aceste unităţi sanitare, vine Ordinul 313 din 2013, „care a fost ulterior modificat şi care spune clar că un spital care are linie de gardă şi care nu mai ţine cont de distanţă poate să fie separat fără niciun fel de problemă”, a adăugat parlamentarul botoşănen.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *