Primar disperat! S-au înmulţit mistreţii şi au atacat culturile oamenilor!

porci mistretiPrimarul comunei Hudesti, Viorel Atomei, a facut un apel, miercuri, catre reprezentantii judetului sa intervina si sa rezolve o problema a satenilor din Baranca si Alba. Primarul s-a plans ca porcii mistreti s-au inmultit anul acesta si ataca des culturile oamenilor. El a spus ca a depus dosare pentru despagubiri si in anii anteriori, insa fara rezultat. Potrivit primarului, zeci de hectare de culturi au fost distruse de mistreti, care apartin in special batranilor din aceste comunitati.

Rog, daca se poate, daca se mai poate interveni cu ceva, sa se faca o paza cu cartuse oarbe, nu stiu ce ar putea face paznicii de vanatoare. Mistretii s-au inmultit . Nu sunt multi,sunt foarte multi si sunt probleme. Au atacat culturile cetatenilor din Baranca si Alba, care au pamant mai putin, iar pamantul care il au semanat cu porumb a ramas fara. Este vorba de zeci de hectare de teren. Nu or sa aiba ce manca la iarna. Oamenii sunt nemultumiti. Am facut documente pentru a putea fi despagubiti, dar acestea nu se iau in calcul, pentru ca legea e facuta in asa fel incat in 24 de ore trebuie sa ai comisia intrunita de la Finante, Prefectura, Mediu, de la Suceava si nu ai cum sa faci in 24 de ore constatarea la fata locului„, a declarat Viorel Atomei.

like facebookPrefectul judetului, Costica Macaleti, a spus ca va convoca o sedinta cu proprietarii fondului de vanatoare .

Sa vedem ce solutii gasim si sa se puna in vedere ca multi cetateni din zona se plang de distrugerea culturilor provocate de mistreti„, a mentionat prefectul.

2 thoughts on “Primar disperat! S-au înmulţit mistreţii şi au atacat culturile oamenilor!

  1. „ataca la greu culturile oamenilor” ziceti voi ca niste baietasi de cartier. in-cultura voastra cred ca a fost atacata „la greu” de mistreti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *