Mihai Ţâbuleac şi zeci de salariaţi din subordinea CJ, daţi în judecată de Florin Ţurcanu

Florin Turcanu, trist la birouPreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, a anunţat, marţi, că va deschide o acţiune în instanţă împotriva fostului preşedinte al CJ, Mihai Ţâbuleac, dar şi a zeci de angajaţi ai instituţiei sau ai unităţilor din subordinea acesteia.

Acţiunea are ca scop recuperarea unor sume de bani pe care inspectorii Curţii de Conturi le-ar fi imputat pentru acţiunile derulate în perioada 2008- 2012.

like facebookŢurcanu susţine că legea îl obligă să facă demersuri de recuperare a banilor, în condiţiile în care faptele se prescriu. El se teme că, în cazul în care nu deschide o astfel de acţiune, sumele îi vor fi imputate.

„Sunt mai multe acte de control care au fost făcute de Curtea de Conturi în perioada 2008- 2012 şi care au fost duse la îndeplinire doar parţial şi acum Curtea nu este de acord. Ne cere să le ducem la îndeplinire până la capăt. Până la capăt înseamnă să te îndrepţi faţă de toţi funcţionarii. Nu îmi place lucrul acesta, dar nu am de ales”, a spus Ţurcanu.

El susţine că sumele de recuperat sunt de ordinul zecilor de milioane de lei.

În procese vor fi târâţi angajaţii de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

„Sigur nu au furat nimic aceşti funcţionari. Chiar mi-e milă de ei, dar nu am de ales. Multe se prescriu în august şi dacă nu fac asta rămân în cârca mea, care sunt ordonator de credite în acest moment”, a adăugat Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *