ANI cere prefectului să dispună încetarea mandatului de consilier local deţinut de un fost primar

ANI+ Agentia Nationala de IntegritateAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat Instituţiei prefectului din judeţul Botoşani aplicarea sancţiunilor disciplinare de revocare din funcţie, ca urmare a deciziilor definitive şi irevocabile emise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul fostului primar al comunei Tudora, Aurel Lesuc, pentru care ANI a constatat starea de incompatibilitate.

like facebookLesuc deţine acum calitatea de consilier local în Tudora, iar ANI a cerut prefectului Costică Macaleţi încetarea mandatului acestuia.

Într-un comunicat remis luni, ANI arată că în ciuda celor solicitate de inspectorii ANI, Instituţia prefectului judeţului Botoşani „refuză în mod nejustificat destituirea din funcţii a persoanelor care se fac vinovate de încălcarea regimului juridic privind incompatibilităţile”.

Lesuc „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de primar al comunei Tudora, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut şi funcţia de reprezentant al unitătii administrativ – teritoriale Tudora în Adunările Generale ale Acţionarilor societății comerciale de interes local Nova Apaserv (perioada 10 martie 2011 – 20 iunie 2012)”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *