Padoc ilegal de câini într-un sat de la marginea Botoşaniului

padoc caini ador victoria stauceni botosaniMai mulţi iubitori de animale au construit un padoc ilegal de câini fără stăpân într-un sat din apropierea municipiului Botoşani.

like facebookConstrucţia nu a primit autorizaţie, însă acum sunt crescuţi zeci de câini, spre spaima sătenilor. Este vorba despre un început de construcţie în satul Victoria , comuna Stăuceni, unde sunt ţinuţe, potrivit sătenilor, zeci de patrupede.

Reprezentanţii Primăriei susţin că asociaţia ADOR a solicitat acordarea unui autorizaţii de construcţie a unui padoc, însă consilierii locali au respins cererea. Ulterior s-a solicitat autorizaţie de împrejmuire a terenului pe care ONG-ul l-a achiziţionat, iar acest lucru a fost aprobat.

Astfel, au fost ridicate garduri, de aproximativ 2,5 m şi în interior s-a început ridicarea unor construcţii. Primăria a somat asociaţia să sisteze lucrările pentru că sunt ilegale. Oamenii din zonă susţin că în spatele gardurilor înalte sunt ţinuţi peste 50 de câini, iar membrii asociaţiei vin periodic şi le aduc hrană.

Mai mult decât atât, bătrânii ce stau la casele din zonă se tem  pentru siguranţa lor, spunând că dacă scapă patrupedele le vor pune viaţa în pericol. Primarul comunei susţine că a auzit şi el că acolo se cresc câini şi va face verificări.

„Asociaţia ADOR este proprietară pe o suprafaţă de teren în zona respectivă. Au cerut, în 2013, consiliului local o autorizaţie pentru construirea unui padoc, iar consilierii au respins solicitarea. Au cerut autorizaţie pentru împrejmuire a proprietăţii, iar serviciul de urbanism a dat autorizaţia. Nu după mult timp am observat că se ridică nişte stîlpi. Am luat legătura şi le-am transmis să sisteze orice lucrare. Acum întâmpină probleme de ordin cadastral şi sunt într-o procedură de remediere a unor erori materiale şi aşteptăm decizia instanţei. Au mai solicitat şi autorizaţie pentru o clinică veterinară. Au fost nişte zvonuri cum că ar creşte câini, dar zona este împrejmuită şi nu stă nimeni acolo cu care să putem lua legătura şi să verificăm acest lucru”, a declarat Cosmin Epuraş, primarul comunei.

One thought on “Padoc ilegal de câini într-un sat de la marginea Botoşaniului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *