Tânăr de 20 de ani, prins la volan băut și fără permis de conducere

Politia noaptea accidentUn tânăr de 20 de ani a fost prins, sâmbătă, în timp ce conducea sub influența alcoolului și fără a avea permis de conducere. Poliţiştii au depistat în trafic, pe Calea Naţională din municipiul Botoşani, un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, condus de un tânăr de 20 ani, din satul Draxini, comuna Băluşeni, judeţul Botoşani.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În autoturism se afla şi proprietarul acestuia, respectiv un tânăr de 23 ani, din satul Draxini, comuna Bălușeni.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi respectiv încredinţarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice, unei persoane despre care ştie nu posedă permis sau sub influenţa alcoolului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *