Tineri botoşăneni reţinuţi pentru falsificare de bani

bani falsiDoi tineri din comuna botoşăneană Vlăsineşti sunt cercetaţi de poliţişti fiind bănuiţi că ar fi falsificat şi pus în circulaţie monedă falsificată.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani au depistat, marţi, doi tineri, care ar fi confecţionat şi ar fi pus în circulaţie, pe raza comunei Hăneşti, judeţul Botoşani, o bancnotă ce prezenta elemente de contrafacere, din cupiura de 100 de lei.

like facebookÎn urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bancnota ar fi fost pusă în circulaţie de un tânăr de 20 ani şi confecţionată de acesta, împreună cu un alt tânăr, de 22 de ani, ambii din comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani.

De asemenea, au mai fost descoperite încă 4 bancnote din cupiura de 100 de lei, cu aceeaşi serie, precum şi mai multe foi în format A4, cu bancnote imprimate din cupiurile de 100 de lei, atât avers cât şi revers, confecţionate cu ajutorul unei imprimante color.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare şi punere în circulaţie  de  monedă falsificată  şi  înşelăciune, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com