Prinşi de jandarmi în timp ce comercializau peşte, pe strada Bucovina

braconaj pesteDoi barbati s-au ales cu dosare penale dupa ce au fost prinsi cu peste la comercializare, fara documente. Miercuri dimineaţă, la ora 06.15, pe strada Bucovina din municipiul Botoşani, jandarmii au depistat doi bărbaţi care scoteau peştele prins în două plase monofilament.

Deoarece cele două persoane nu au putut dovedi provenienţa peştelui, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani , pentru continuarea verificărilor.

Jandarmii au stabilit faptul că cei doi au sustras peştele cu ajutorul plaselor monofilament, în noaptea de 12/13 august, din iazul „Calul Bălan”, aparţinând unei  ferme piscicole din localitatea Hudeşti.

Plasele monofilament, în lungime de 200 de metri , a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin lege, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele aproximativ 25 de kg de peşte au fost restituite proprietarului.

like facebookCei doi bărbaţi, în vârstă de 50, respectiv 32 de ani,  au fost lăsaţi să plece, dar nu înainte ca jandarmii să le întocmească actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,, furt calificat” şi ,,deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament”.

Intenţia ,,pescarilor” a fost de a vinde peştele unor cumpărători de ocazie, dar atragem atenţia amatorilor asupra pericolului la care se expun în cazul consumului de peşte păstrat în condiţii igienico-sanitare improprii, mai ales în aceste zile în care temperaturile sunt foarte ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *