Vicepreşedintele Sorescu către sindicaliştii din sănătate: Rog să fie realişti în toate demersurile pe care le fac

spitalul judeteanReprezentanţii Spitalului Judeţean vor trebui să finalizeze planul de msăuri de redresare a unităţii până pe 25 august. Solicitarea vine din partea Consiliului de Administraţie al spitalului, care a solicitat, de asemenea, ca lunar unitatea spitalicească să reducă cheltuielile de funcţionare cu 450.000 lei. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, consideră că se impune luarea unor măsuri precum cea privind reducerea sporurilor.

„Sindicatele pun problema ca, Consiliul Judeţean să le dea bani, dar în ultimii doi ani nu am primit un leu în plus ca rectificare pozitivă la buget. Discutăm de sporuri care sunt la maxim. Nu or să fie reduse la minim, dar o reducere a sporurilor înseamnă câteva miliarde. Sunt chestiuni de reorganizare şi mai trebuie să se aibă în vedere şi măsuri de reducere de personal administrativ, nu medical. Se are în vedere şi regândirea Secţiei Săveni, să rămână o secţie de interne„, a spus Sorescu.

like facebookVicepreşedintele CJ face şi un apel la sindicate, care au ameninţat cu proteste în cazul în care li se umblă la salarii.

Rog sindicaliştii să fie foarte realişti în toate demersurile pe care le fac. Eu înţeleg că sindicatele apară drepturile salariaţilor, şi este normal să fie aşa, dar să nu tranformăm chestiunea asta într-una de natură politică. Mai degrabă sindicatele mă fac să cred că fac o chestie politică. Nu putem să lăsăm cei 5000-6000 de oameni de la celelalte instituţii din subordien ca să plătim arieratele la spital„, a mai spus Sorescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *