Caniculă anunţată de meteorologi. Vezi până când ţine valul de căldură!

soare_printre_noriMeteorologii anunţă un val de căldură pentru următoarele zile, iar angajaţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită populaţiei luarea unor măsuri de protecţie.

like facebookPotrivit informării meteorologice transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie – Centrul Meteorologic Regional Moldova, în zilele de 12,13 şi 14 august valul de căldură se va intensifica treptat în toată regiunea, iar vremea va fi călduroasă.

În zonele de câmpie şi de podiş va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

„Având în vedere temperaturile ridicate prognozate pentru următorul interval de timp, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, recomandă botoşănenilor să ia măsuri suplimentare pentru a se proteja de caniculă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *