Cimitirul Pacea va fi declarat închis pe anumite zone

cimitirCimitirul Pacea va fi declarat închis pe anumite zone, potrivit noii legi privind cimitirele. Şi asta pentru că Cimitirul Pacea nu mai dispune decât de 50 de locuri de înhumare şi acelea în extindere, a anunţat directorul Urban Serv, Simion Drelciuc. Legea 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare va intra în vigoare  de pe 1 octombrie.

Cea mai deosebită problemă, după mine, care a apărut în noua legislaţie şi pe care am discutat-o în cadrul conducerii este aceea că un cimitir poate fi declarat închis în totalitate sau pe zone. În cimitirul Pacea avem situaţia aceasta. Toată lumea vrea locuri de înhumare în Cimitirul Pacea şi sunt presiuni destul de mari. Având în vedere numărul de locuri limitat din cimitir, având în vedere că am redus posibilitatea concesionării către cei în viaţă, am dat dispoziţie să vedem exact zonele pe care le propunem a fi închise„, a spus Drelciuc.

like facebookDată fiind criza locurilor de veci, reprezentanţii Urban Serv vor veni şi cu o propunere la Protopopiatul Botoşani: aceea ca locurile de veci, care nu au mai fost îngrijite de 25 de ani şi care nu mai au urmaşi să fie reconcesionate.

Directorul Urban Serv nu înţelege de ce botoşănenii nu acceptă şi Cimitirul Eternitatea pentru a-şi îngropa morţii, unde sunt locuri mai multe de înhumare.

 

One thought on “Cimitirul Pacea va fi declarat închis pe anumite zone

  1. Pot eu raspunde domnului director la nelamurirea lui. Pai de la Pacea e mai frumos peisajul, mai ales ca vis a vis va fi si parcul de distractii, piscinutele, fetitele in bikini, etc. Cum sa nu aleaga lumea Pacea cand de acolo ai o asa vedere !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *