Avea permisul suspendat pentru conducere sub influenţa alcoolului, dar a urcat beat la volan

masina politie rutieraUn tânăr de 22 ani a fost prins conducând sub influenţa alcoolului şi cu permisul suspendat, tot din cauza alcoolului. Tânărul, din comuna Mihălăşeni, județul Botoşani, a fost depistat în trafic, duminică, pe un drum public din localitatea Sărata Basarab, comuna Hăneşti.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din data de 6 decembrie 2013, când a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului.

like facebookDe asemenea, întrucât tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la spitalul oraşului Săveni, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *