Sistemul sanitar este plătit mizerabil, potrivit coordonatorului Secţiei de pediatrie

cadre medicaleCoordonatorul Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean, medicul Aurel Tinca, susţine că tăierea sporurilor este una dintre măsurile care ar putea fi luate în discuţie pentru redresarea financiară a spitalului, însă propunerea nu este bătută în cuie. El spune că dacă se va umbla la sporurile salariaţilor, cele vizate vor fi sporurile variabile nicidecum cele fixe.

Asta a spus managerul şi aşa trebuie gândit, dar nu s-a pus niciun moment problema că gata, de mâine tăiem sporurile. Poate sunt şi alte măsuri care pot fi luate până la tăierea sporurilor. În niciun caz nu se va umbla la sporurile fixe, care sunt hotărâte de lege, ci e vorba de acele sporuri care sunt variabile. Ori dacă ne uităm în statul de funcţii al spitalului o să vedeţi că nu există sporuri decât la maximum date, inclusiv la CPU. Nu am văzut sporuri date de la până la şi să fie şi la minimum. Așa ceva nu am văzut. Ca principiu, sporurile sunt acordate toate la maximum„, a spus Tinca.

like facebookAcesta a afirmat totodată că sunt salarii extrem de proaste în sistemul sanitar.

„Este mizerabil plătit sistemul sanitar şi acesta este un lucru foarte grav. Probabil că aceste chestiuni nu s-ar întâmpla şi nu am fi aici dacă toți cei care sunt interesaţi de sănătatea populaţiei ar interveni şi în finanţare nu numai la nivel declarativ. Spitalul funcţionează pe un buget care este realizat pe contractul cu Casa, alte surse de finanţare sunt nesemnificative„, a mai spus coordonatorul Secţiei de Pediatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *