Medicul Tinca despre CPU Pediatrie: Este o greutate foarte mare pentru Spitalul Judeţean Botoşani să finanţeze o structură care nu este a sa

cpu copii 001Medicul Aurel Tinca, coordonatorul Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean, susţine că este normal ca Centrul de Primiri Urgenţe de la Pediatrie să primească finanţare de la bugetul de stat şi nu de la Spitalul Judeţean. El consideră că este o greutate foarte mare pentru Spitalul Judeţean Botoşani să finanţeze o structură care nu este a sa.

Punctul de lucru al UPU de la Spitalul Mavromati face parte din sistemul naţional de urgenţă, motiv pentru care el trebui să aibă o altă finanţare. Nu numai că este greu financiar pentru spital, dar este şi ilegal. Ori chestia asta a promis domnul ministru că o să o rezolve. Deocamdată, aşteptăm„, a menţionat Tinca.

like facebookAcesta spune că propunerea conducerii Spitalului Judeţean ca de la 1 septembrie CPU să funcţioneze ca o cameră de gardă, în cazul în care nu va trece cu plata la Ministerul Sănătăţii, este o măsură care trebuia aplicată de mai mult timp, pentru a face economii la bugetul spitalului.

Să nu plătim sporurile uriaşe care nu se dau acolo. Să plătim ca o cameră de gardă, aşa cum sunt plătiţi medicii din spital. Aşa este firesc. Această propunere a Spitalului Judeţean este foarte bună. Păcat că nu a fost făcută mai demult şi să fi funcţionat ca o cameră de gardă până când ministerul hotărâşte să finanţeze total„, a mai spus Aurel Tinca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *