Apel făcut de un fost inspector şcolar către directorii de şcoli

sedinta directori scoliViceprimarul municipiului Botoşani, Cătălina Lupaşcu, a tras un semnal de alarmă cu privire la numirile noilor directori de şcoli. Aceasta susţine că sunt directori de şcoli care nu cunosc bine legislaţia şi a făcut un apel către aceştia să iasă din jocul politic pentru a nu intra sub incidenţa legii.

like facebookSper din tot sufletul ca managerii care vin în sistem să cunoască legislaţia. Din vizitele mele în şcoli, pe partea de buget şi realizare a procedurilor de achiziţii publice sunt persoane care nu cunosc legislaţia în vigoare. Îi rog pe colegii mei care sunt puşi chiar cu susţinere politică să iasă din jocul politic şi să cunoască bine legea, să o aplice indiferent de ce discuţii au cu o persoană sau alta din zona spectrului politic. La un moment dat, aceştia sunt activi într-un cerc vicios şi e posibil la un moment dat să se găsească sub incidenţa legii şi nu aş dori„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Ea a spus că sunt directori de şcoli care s-au angajat în cheltuieli cu lucrările de igienizare doar pe baza unor promisiuni politice şi făsă să aibă cadru legal.

 

2 thoughts on “Apel făcut de un fost inspector şcolar către directorii de şcoli

  1. Nu-ţi dai seama de ridicolul declaraţiei? Cum să iasă din jocul politic când ri sunt parte al acestui carusel? Cine are puterea sau cine este lăsat să iasă ? Tu de exemplu, de ce nu ieşi? Ai fost la CCD, la Inspectorat, la Primărie şi pe unde n-ai mai fost, cu excepţia unui loc: la CATEDRĂ. Eşti cu adevărat mulţumită de rezultatele activităţii tale şi te crezi indispensabilă în management-ul politic al judeţului? E management-ul POLITIC instituţiilor publice cea mai bună soluţie? Când revii la catedră?

  2. Draga Catalina, dincolo de acesti gogosi transmisi prin presa cu puternic iz politic ( tot politic, precum spui), ar trebui sa asezi problema reparatiilor in scoli din alt unghi de vedere – cel administrativ si de ordin sanitar. Stii ca lipsa conditiilor funcționale si de salubritate in scoli face ca multe unitati scolare sa nu obtina autorizatia sanitara, sau nu?
    Daca da, atunci ar trebui sa intelegi ingrijorarea directorilor de scoli si sa identifici noi posibilitati de finantare a acestor lucrari din bugetul municipiului sau din sponsorizari. Aceasta ar fi o pozitie ,, neutra” si necesara pe care a-i putea s-o adopti. Ceea ce ai spus miroase puternic a actiune liberala de propaganda si nimic mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *