Protest spontan şi la Spitalul Judeţean. Aproape 50 de cadre medicale şi-au cerut drepturile

salariatii de la Spitalul judetean vor ticheteAproximativ 50 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean au declanşat, joi dimineaţă, un protest spontan în curtea unităţii, nemulţumiţi că nu li se acordă un drept legal salarial. Este vorba de trecerea de la gradul de asistent la gradul de asistent medical principal, măsură care ar duce la creşterea salariilor cu peste 20%. Protestul a durat aproape o jumătate de oră, liderul de sindicat de la Sipitalul Judeţean, Lia Temciuc, purtând o discuţie cu managerul Viorel Iliuţă.

Sunt asistenţi care din 2013 au dat acest examen de promovare şi nici până la această dată nu s-a realizat trecerea lor în grad principal. S-au luat în calcul toate posibilităţile pe care spitalul le are, iar concluzia a fost că se aşteaptă aprobarea bugetului spitalului de către Consiliul Judeţean. În funcţie de aceasta se va vedea ce posibilitatea este pentru acordarea acestui grad. Acordarea gradului principal este un drept legal”, a spus Lia Temciuc.

like facebookÎn cazul în care nu se va face această promovare, sindicatul ameninţă cu noi proteste. La Spitalul Judeţean sunt 117 asistenţi medicali în această situaţie.

Vom recurge la toate metodele pe care le avem pentru a obţine acest lucru. Mă refer aici la acţiuni sindicale şi instanţă„, a mai spus liderul de sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *