Un om de afaceri s-a dat singur în judecată, dar a pierdut procesul

foto10-300x240Administratorul unei societăţi comerciale din Botoşani a pierdut un proces în care cerea anularea unei decizii pe care tot el a dat-o.

Omul de afaceri le-a cerut judecătorilor Tribunalului Botoşani să anuleze documentul emis de el şi aprobat de Oficiul Registrului Comerţului.

Instanţa a respins cererea pe motiv de tardivitate, însă sentinţa a fost atacată de acesta la Curtea de Apel Suceava.  Procesul este la a doua judecată, după ce în primă fază cererea i-a fost respinsă de judecătorii Tribunalului pe acelaşi motiv, însă instanţa superioară a decis rejudecarea dosarului.

like facebookProcesul a fost deschis de Constantin Saucă, în calitate de persoană fizică şi priveşte firma Sav Com SRL, ce deţine restaurantul Mioriţa, unde tot el este administrator. Decizia care se doreşte a fi anulată a fost dată în 2012, în condiţiile în care el a împrumututat societatea cu 1.300.000 de lei, şi a cerut directorului ORC să îi aprobe o compensare a acestei datorii a firmei, cu o majorare de capital. Directorul a aprobat decizia administratorului, iar capitalul societăţii a fost majorat cu 1.300.000 de lei.

Afacerile nu au mai mers ca înainte, iar societatea a intrat în insolvenţă. Astfel, Constantin Saucă doreşte ca, prin anularea deciziei, părţile să fie repuse în situaţia de dinaintea emiterii documentului. Mai exact, societatea să fie cu capitalul iniţial, iar el să figureze cu o sumă de încasat, pentru a se putea înscrie pe masa credală.

 

 

One thought on “Un om de afaceri s-a dat singur în judecată, dar a pierdut procesul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *